Mugg 41 – Drake/Krokodil

Min första krokodilmugg såldes första helgen på marknaden och jag kände att jag behövde göra en ny. Tänkte pröva en illröd drake på en grön mugg. Men – för första gången på 40 muggar… Draken gick sönder i ugnen! I min iver att göra en bra drake så använde jag för mycket lera, så den blev för tung och ramlade helt enkelt av i ugnen… Dags att agera snabbt! Med stor smärta bestämde jag mig för att riva sönder svansen som satt kvar runt handtaget för att kunna rädda själva muggen innan all lera svalnade och stelnade. Jag avskyr att ha sönder mina verk, även när de i mina ögon är misslyckade, framförallt drakar…

Jag gjorde en ny krokodil på samma mugg. Jag var för feg för att lägga på alla extra taggar för en drake, ifall den skulle gå sönder igen. Det blev en gul krokodil med mörkgröna taggar. Den blev såld 15 minuter efter att marknaden öppnat och naturligtvis glömde jag att fotografera den. Vad annars?

 

Mitt förstörda mästerverk, jag tycker verkligen om den gröna toningen på muggen, vilket är varför jag ville använda den igen. Men jag hade ingen neonröd lera kvar.

 

Häftig drake! Grr!

Lämna ett svar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.